SIVUN PERUSTIEDOT: Tällä sivulla on termejä, jotka liittyvät pelin syvällisiin, usein piilotettuihin mekaniikkoihin ja kilpailulliseen pelaamiseen. Kategoriaan kuuluvat kaikki termit ja fraasit, jotka kuvaavat pelin syvällisiä mekaniikkoja, sekä termit ja fraasit, joita käytetään kilpailullisessa pelaamisessa.

PIKAOHJE SIVUN KÄYTTÖÖN: Sivulla voit tarkastella termisuomennoksia ja -määritelmiä painamalla termilaatikkoa. Voit myös lisätä termeille suomennoksia ja määritelmiä painamalla “Lisää uusi”-painiketta temrilaatikkojen pohjalla. Pääset antamaan palautetta suomennoksille ja määritelmille painamalla englanninkielistä termiä, mikä vie sinut termin omalle sivulle.

SIVUN YKSITYISKOHTAISET KÄYTTÖOHJEET:

Tarkastele termien suomennoksia ja määritelmiä:  Voit tarkastella termien suomennoksia ja määritelmiä painamalla niiden termilaatikkoa. Termilaatikossa näet myös perustiedot suomennosten ja määritelmien palautteesta. Yksityiskohtaiset tiedot näet painamalla englanninkielistä termiä.

Lisää suomennos tai määritelmä: Jos haluat lisätä termille suomennoksen tai määritelmän, avaa haluamasi termin termilaatikko ja paina “lisää uusi”-painiketta termilaatikon pohjassa. Voit myös mennä termin sivulle painamalla englanninkielistä termiä ja painaa sitten “Lisää uusi”-painiketta sivun vasemmassa alakulmassa. Voit lisätä termille suomennoksen, määritelmän tai molemmat. HUOM! Joidenkin suomennoksen vieressä on “virallisesta lähteestä”-merkki, mutta voit silti ehdottaa termille vaihtoehtoista suomennosta. Virallinen käännös ei aina välttämättä ole  paras käännös.

Anna palautetta suomennokselle tai määritelmälle: Jos haluat antaa termisuomennoksille tai -määritelmille palautetta, mene termin sivulle painamalla englanninkielistä termiä. Sivulla voit antaa suomennoksille ja määritelmille tykkäyksiä painamalla peukkuja. Voit myös antaa sanallista palautetta painamalla puhekuplaaa. Voit valita niin monta sanallisen palautteen vaihtehtoa kuin haluat.

breeding


 • jalostus

  "Pokemonien geneettisten ominaisuuksien tarkoitusperäinen periyttäminen jälkeläisille."

 • munitus

  "Kahden yhteensopivan pokémon-lajin munimaan saattaminen pokémon-hoitolassa. Munasta kuoriutuva yksilö voi tiettyjen ehtojen täyttyessä periä vanhemmiltaan esim. erikoiskyvyn tai luonteen."

choice item


 • "Taisteluesine, joka lukittaa käyttäjänsä hyökkäämään vain ensimmäisellä valitulla iskullaan, mutta antaa nostetun hyökkäysvoiman tai nopeuden käyttäjälleen."

EV


 • "Numeroarvo, joka kasvaa taisteluita voittaessa, ja joka vaikuttaa Pokemonin vahvuuteen jossakin attribuutissa. Kuvastaa kertynyttä kokemusta."

IV


 • "Geneettinen numeroarvo, joka vaikuttaa Pokemonin vahvuuteen jossakin attribuutissa. Kuvastaa perinnöllisiä piirteitä."

STAB


 • "Iskun hyökkäysvoimaa kohottava kerroin, joka pätee Pokemonin tyypitystä vastaavien tyyppien iskuihin."

staller


 • "Tankista erikoistunut roolinimi Pokemonille, joka keskittyy pelaamaan aikaa ja aiheuttamaan passiivista vahinkoa esimerkiksi myrkyllä."

 • "Pokemon, jonka rooli on yrittää voittaa taistelut hitaasti tekemällä pientä vahinkoa vastustajaan ja parantamalla itseään enemmän kuin vastustaja pystyy tehdä vahinkoa."

sweeper


 • "Roolinimi Pokemonille, jonka tarkoitus taistelussa on päihittää merkittävä osa vastustajan tiimistä vahvoilla hyökkäyksillä, yleensä myöhäisessä vaiheessa taistelua."

 • Sviipperi

  "Rooli Pokemonille, jonka tarkoitus on tyrmätä mahdollisimman monta pokemonia tulematta itse tyrmätyksi"

 • putsaaja

  "Pokemon, jonka rooli on yrittää voittaa taistelut tekemällä niin paljon vahinkoa, että vastustajat pyörtyy. Putsaajat usein omaavat matalat puolustukset, joten niitä käytetään pelin lopussa kun vahingoittuneiden vastustajien tyrmääminen on helpompaa."

tank


 • tankki

  "Roolinimi tiimin puolustukseen keskittyneelle Pokemonille, joka kestää vastaanottaa iskuja. Voi olla erikoistunut (physical/special tank) tai hybriditankki."

 • tankki

  "Kuvaileva sana Pokemonille, jonka rooli on pystyä ottamaan useita iskuja vastustajalta. Tankit pystyvät myös itse tehdä suoraa vahinkoa vastustajaan huomattavat määrät."

Ladataan lisää..

Sivun loppu. Kaikki termit ovat näkyvissä.

Sivun loppu. Kaikki termit ovat näkyvissä.