SIVUN PERUSTIEDOT: Tällä sivulla on termejä, jotka liittyvät pokémonien perustietoihin. Kategoriaan kuuluvat kaikki termit ja fraasit, jotka kuvaavat yksittäisten pokémonien ominaisuuksia.

PIKAOHJE SIVUN KÄYTTÖÖN: Sivulla voit tarkastella termisuomennoksia ja -määritelmiä painamalla termilaatikkoa. Voit myös lisätä termeille suomennoksia ja määritelmiä painamalla “Lisää uusi”-painiketta temrilaatikkojen pohjalla. Pääset antamaan palautetta suomennoksille ja määritelmille painamalla englanninkielistä termiä, mikä vie sinut termin omalle sivulle.

SIVUN YKSITYISKOHTAISET KÄYTTÖOHJEET:

Tarkastele termien suomennoksia ja määritelmiä:  Voit tarkastella termien suomennoksia ja määritelmiä painamalla niiden termilaatikkoa. Termilaatikossa näet myös perustiedot suomennosten ja määritelmien palautteesta. Yksityiskohtaiset tiedot näet painamalla englanninkielistä termiä.

Lisää suomennos tai määritelmä: Jos haluat lisätä termille suomennoksen tai määritelmän, avaa haluamasi termin termilaatikko ja paina “lisää uusi”-painiketta termilaatikon pohjassa. Voit myös mennä termin sivulle painamalla englanninkielistä termiä ja painaa sitten “Lisää uusi”-painiketta sivun vasemmassa alakulmassa. Voit lisätä termille suomennoksen, määritelmän tai molemmat. HUOM! Joidenkin suomennoksen vieressä on “virallisesta lähteestä”-merkki, mutta voit silti ehdottaa termille vaihtoehtoista suomennosta. Virallinen käännös ei aina välttämättä ole  paras käännös.

Anna palautetta suomennokselle tai määritelmälle: Jos haluat antaa termisuomennoksille tai -määritelmille palautetta, mene termin sivulle painamalla englanninkielistä termiä. Sivulla voit antaa suomennoksille ja määritelmille tykkäyksiä painamalla peukkuja. Voit myös antaa sanallista palautetta painamalla puhekuplaaa. Voit valita niin monta sanallisen palautteen vaihtehtoa kuin haluat.

ability


 • erikoiskyky

  "Pokémonille ominainen kyky, joka voi vaikuttaa sekä taistelussa että sen ulkopuolella."

 • kyky

attack


 • hyökkäysvoima

  "Arvo, joka osaltaan määrää Pokémonin hyökkäysten aiheuttamaa vahinkoa, kun käytetty hyökkäys on fyysinen."

defense


 • puolustusvoima

  "Arvo, joka osaltaan määrää Pokémoniin kohdistuvien hyökkäysten aiheuttaman vahingon, kun käytetty liike on fyysinen."

 • puolustus

HP


 • kestopisteet (KP)

  "Arvo, joka määrittää, kuinka paljon vahinkoa Pokémon kestää ottelussa ennen pyörtymistä."

Sp. Atk


 • erikoishyökkäysvoima

  "Arvo, joka osaltaan määrää Pokémonin hyökkäysten aiheuttamaa vahinkoa, kun käytetty liike on erikoishyökkäys."

sp. Def


 • erikoispuolustusvoima

  "Arvo, joka osaltaan määrää Pokémoniin kohdistuvien hyökkäysten aiheuttamaa vahinkoa, kun käytetty liike on erikoishyökkäys."

speed


 • nopeus

  "Yksi Pokemonin ominaisuuksista, joka määrittää järjestyksen missä kentällä olevat Pokemonit suorittavat hyökkäyksensä. Normaaliolosuhteissa korkeimman nopeuden omistava Pokemon suorittaa iskunsa ensimmäisenä."