SIVUN PERUSTIEDOT: Tällä sivulla on avaintermejä, jotka liittyvät pääsarjan pelien tarinaan ja maailmaan. Kategoriaan kuuluvat kaikki pääsrjan pelien yhteiset termit ja fraasit, jotka auttavat pelaajaa etenemään pelissä tai seuraamaan pelin tarinaa.

PIKAOHJE SIVUN KÄYTTÖÖN: Sivulla voit tarkastella termisuomennoksia ja -määritelmiä painamalla termilaatikkoa. Voit myös lisätä termeille suomennoksia ja määritelmiä painamalla “Lisää uusi”-painiketta temrilaatikkojen pohjalla. Pääset antamaan palautetta suomennoksille ja määritelmille painamalla englanninkielistä termiä, mikä vie sinut termin omalle sivulle.

SIVUN YKSITYISKOHTAISET KÄYTTÖOHJEET:

Tarkastele termien suomennoksia ja määritelmiä:  Voit tarkastella termien suomennoksia ja määritelmiä painamalla niiden termilaatikkoa. Termilaatikossa näet myös perustiedot suomennosten ja määritelmien palautteesta. Yksityiskohtaiset tiedot näet painamalla englanninkielistä termiä.

Lisää suomennos tai määritelmä: Jos haluat lisätä termille suomennoksen tai määritelmän, avaa haluamasi termin termilaatikko ja paina “lisää uusi”-painiketta termilaatikon pohjassa. Voit myös mennä termin sivulle painamalla englanninkielistä termiä ja painaa sitten “Lisää uusi”-painiketta sivun vasemmassa alakulmassa. Voit lisätä termille suomennoksen, määritelmän tai molemmat. HUOM! Joidenkin suomennoksen vieressä on “virallisesta lähteestä”-merkki, mutta voit silti ehdottaa termille vaihtoehtoista suomennosta. Virallinen käännös ei aina välttämättä ole  paras käännös.

Anna palautetta suomennokselle tai määritelmälle: Jos haluat antaa termisuomennoksille tai -määritelmille palautetta, mene termin sivulle painamalla englanninkielistä termiä. Sivulla voit antaa suomennoksille ja määritelmille tykkäyksiä painamalla peukkuja. Voit myös antaa sanallista palautetta painamalla puhekuplaaa. Voit valita niin monta sanallisen palautteen vaihtehtoa kuin haluat.

badge


 • salimerkki

  "Salijohtajan voittamisesta ansaittava merkki. Kaikki tietyn alueen salimerkit kerättyään kouluttaja voi osallistua kyseisen alueen paikalliseen liigaan."

champion


 • mestari

  "Alueen korkea-arvoisin kouluttaja. Mestarin tittelin ansaitakseen kouluttajan täytyy kerätä kaikki alueen salimerkit, minkä lisäksi hänen on voitettava paikallinen eliittinelikko tai turnaus sekä alueen nykyinen mestari.Alola-alueella kouluttajan on selviydyttävä paikallisista koettelemuksista salimerkkien keräämisen sijaan."

 • aluemestari

  "Alueen korkea-arvoisin kouluttaja. Mestarin tittelin ansaitakseen kouluttajan täytyy kerätä kaikki alueen salimerkit, minkä lisäksi hänen on voitettava paikallinen eliittinelikko tai turnaus sekä alueen nykyinen mestari. Alola-alueella kouluttajan on selviydyttävä paikallisista koettelemuksista salimerkkien keräämisen sijaan."

 • alueellinen mestari

  "Alueen korkea-arvoisin kouluttaja. Mestarin tittelin ansaitakseen kouluttajan täytyy kerätä kaikki alueen salimerkit, minkä lisäksi hänen on voitettava paikallinen eliittinelikko tai turnaus sekä alueen nykyinen mestari. Alola-alueella kouluttajan on selviydyttävä paikallisista koettelemuksista salimerkkien keräämisen sijaan."

elite four


 • Eliittinelikko

  "Alueen neljä voimakkainta Pokémon-kouluttajaa heti hallitsevan mestarin jälkeen."

gym leader


 • salijohtaja

  "Kouluttajien ottelutaitoja testaava henkilö, joka yleensä erikoistuu tietyn tyypin pokémoneihin. Kun kouluttaja voittaa ottelussa salijohtajan, tämä myöntää hänelle salimerkin."

 • salipäällikkö

legendary


 • legendaarinen

  "Pokemon-laji, josta on olemassa vain yksi yksilö. Legendaarisen Pokemonin voi pyydystää vain kerran pelissä."

rival


 • Kilpakumppani

  "Hahmo joka pelissä aloittaa pokemon-kouluttajana samaan aikaan pelaajan kanssa ja jonka pelaaja kohtaa usein pelin aikana."

 • arkkivihollinen